dijous, 22 de març del 2012

Dia Mundial de l'Aigua

L’home d’aigua
Autor: Ivo Rosati
Il·lustrador: Gabriel Pacheco
Editorial: Kalandraka / Hipòtesi

Una bonica història d’un home fet d’aigua de qui tothom té por. Unes il·lustracions precioses acompanyades d’un text molt entenedor i dolç.
Ideal per introduir jocs o activitats i per descobrir com fer un bon ús de l’aigua i algun experiment...


Activitats, jocs o dinàmiques.

Hi ha un senyor japonès, Maseru Emoto, que ha fet diversos experiments amb l’aigua, aquests senyor  ha dit que les paraules, sons i fins i tot sentiments que van dirigits a un volum d’aigua concret influeixen sobre la aparença estètica dels cristalls de gel.
A wikipedia hem, trobat: El punto esencial de las teorías del Sr. Emoto consiste en que "El pensamiento humano, las palabras, la música, las etiquetas en los envases, influyen sobre el agua y ésta cambia a mejor absolutamente. Si el agua lo hace, nosotros que somos 70-80% agua deberíamos comportarnos igual. Debería Vd. aplicar mi teoría a su vida para mejorarla". I més endavant… Concretamente, según Emoto, dos envases de cristal iguales, conteniendo arroz o agua de una misma procedencia, a los que se le escriban la palabra "paz","gracias" o "guerra","idiota" en su exterior se comportarán al cabo de un tiempo de manera distinta. Cambiarán por ello. En el agua los cristales de hielo obtenidos del bote "bien tratado" serán bellos y los cristales del bote "mal tratado" serán feos. Si es arroz, el bote de arroz "mal tratado" degenerará (se pudrirá o perderá sabor o ennegrecerá, ...) y el otro no lo hará.

Partint d’aquesta base, podem fer un experiment a casa:
Agafem dos pots de vidre, de melmelada, llegums…
Hi posem mig pot d’arròs bullit i afegim aigua, a poder ser d’ampolla
A un pot hi dibuixem una cara alegre, i a l’altre pot una cara trista.
Col·loquem els pots a un lloc on els hi toqui la mateixa quantitat de llum, escalfor, claror….
A  partir  d’ara, cada vegada que ens enfadem per qualsevol motiu, o amb qualsevol persona, si estem tristos i ensopits,  descarregarem la nostra ràbia i la nostra “enfadamenta” al damunt de pot de la cara trista, si cal, li cridarem, però això sí, no ens podem enfadar ni desfogar amb cap membre de la família.
Al contrari si estem contens i plens de joia, ho celebrarem amb el pot de la cara alegre, si cal li farem petons. ( aquí també podem celebrar-ho amb els membres de la família)
Desprès d’una setmana observarem els dos pots,  demostrarem que amb alegria, amor i paraules boniques tots estem millor.

Amb els més petits de casa podem agafar una ampolla d’aigua de plàstic petita, hi posem purpurina de colors, estrelletes d’aquelles que a les nenes les tornen boooges… desprès hi afegim aigua, pensem a deixar uns dos dits perquè l’aigua pugui pujar i baixar. Tanquem l’ampolla i la precintem amb cinta de precinte, cinta americana o quelcom similar, i ja esta! tenim una ampolla per girar i regirar que brillarà i serà la mar de bonica.

Veure aigua és molt important per al nostre organisme, i sovint els nostes fills no veuen tota l’aigua que caldria. Us proposo unes dinàmiques per aconseguir que ho facin.
Agafem gots de colors, d’aquells de plàstic dur, cada un de nosaltres triem un color.
Agafem gomes d’aquestes de formes, que entre els nens i nenes esta de moda, i cada un de nosaltres triem un models de gomes, per exemple, la meva filla vol les gomes que tenen forma de la “Dora exploradora”, i el meu fill del “Spiderman”, el petit de “Cars”, el pare d’animals i jo d’objectes.
Posem les gomes enfilades al got. Podem començar el tres primers dies posant el mínim, 4 gomes.
Cada vegada que bevem un got sencer d’aigua, ens podem posar una goma al canell.
Quan acabem el dia fem recompte de les gomes que portem tots al canell i per arrodonir podem emplenar una graella amb el punts aconseguits.
A mida que passin els dies podem afegir una goma o dues fins que arribem a 8 gomes al dia, és a dir 2litres d’aigua.

Jo no sóc gaire partidària dels premis, però si de que cada acte te la seva conseqüència, i penso que qui faci l’esforç de seguir les normes del joc i fa l’intent per arribar a l’objectiu ha de ser reconegut i recompensat, és per això que us proposo també unes idees, són les que fem servir a casa i funciona:

Qui tingui més punts pot triar entre:

Triar la peli que veurem dissabte a la tarda ( a casa, o al cinema)
Portar un amic o amiga a casa el proper Divendres (a jugar)
Decidir unes postres especials o diferents per menjar el diumenge
Convidar a un amiga a dinar a casa
Triar que farem la família el dissabte a la tarda ( excursió, jocs...)

És important que siguin activitats per gaudir en família o bé amics, més que no pas jugar a l’ordinador sol, ni jocs tipus consoles... és una manera de fer pinya a casa i aprofitar que els fills creixen ràpid i així després no haurem de dir: “ ha passat tant ràpid que no he pogut gaudir dels meus fills” ja m’enteneu!

Espero que us agradin, aviat més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada